Wrapp z pieczonymi warzywami

Wrapp z pieczonymi warzywami

6 PORCJE
2 ŚREDNIE
30 Przygotowanie
0 0

Informacje o wartości odżywczej
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
138 2.5 4.6 1.2 0.03
7%* 3%* 7%* 6%* 1%*

Składniki


  • 1 duża czerwona papryka (160g)
  • 1 duża żółta papryka (160g)
  • 4 cebulki szalotki (100g)
  • 200g grzyba boczniaka
  • 50 ml octu balsamicznego
  • 30g liści bazylii
  • 10g chrzanu
  • 100g sałaty rukola
  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 30g margaryny Flora pro-active
  • 2 ząbki czosnku roztarte na pastę
  • 6 placków tortilli pszennej z ziarnami siemienia lnianego

Przygotowanie

1. Paprykę, grzyby i cebulę upiecz w piekarniku. Paprykę obierz ze skóry, pokrój w duże, grube paski. Podobnie pokrój grzyby. Cebulkę pokrój w ćwiartki.

2. Warzywa wymieszaj z octem balsamicznym.

3. W oddzielnym naczyniu połącz odciśnięty chrzan, margarynę, bazylię i czosnek. Wszystko razem rozetrzyj mikserem na jednolita pastę.

4. Pastą posmaruj placki, ułóż na nich liście rukoli i pieczone warzywa. Tortillę zroluj i pokrój na mniejsze porcje.

Drukuj

Możesz również lubić

Duszone warzywa – Caponata

Duszone warzywa – Caponata

0 0
12 PORCJE
3 TRUDNE
40 Czas
Musisz ograniczać kalorie w swojej diecie? Chcesz jeść potrawy przyjazne sercu?...
Pierożki z soczewicą

Pierożki z soczewicą

0 0
8 PORCJE
2 ŚREDNIE
20 Czas
Dziś proponujemy przyjazne sercu danie z soczewicą, która zawiera dużo skrobi,...
Kremowy szpinak na śniadanie

Kremowy szpinak na śniadanie

0 0
8 PORCJE
2 ŚREDNIE
25 Czas
Szpinak mało komu kojarzy się z potrawą śniadaniową. Ten przepis sprawi, że...