Włoska zupa pomidorowa a la minestrone

Włoska zupa pomidorowa a la minestrone

8 PORCJE
2 ŚREDNIE
30 Przygotowanie
0 0

Informacje o wartości odżywczej
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
157 3.3 3.6 1.2 0.23
8%* 4%* 5%* 6%* 10%*
*% wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety 2000 kcal/dzień

Składniki


  • 2 łyżki margaryny Flora Original (20g)
  • 1 cebula pokrojona w kostkę (150g)
  • 200 g selera naciowego pokrojonego w kostkę
  • 2 sztuki marchewki pokrojonej w kostkę (200g)
  • 2 ząbki czosnku posiekane (6g)
  • 200g kapusty pokrojonej w kostkę
  • 800g pomidorów pelatti z puszki pokrojonych w kostkę
  • 1 bulionetka wołowa Knorr
  • 1 pęczek natki pietruszki posiekanej (50g)
  • 1 pęczek bazylii posiekany (50g)
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 200g makaronu drobnego do zupy
  • 40g tartego parmezanu (8 łyżeczek)
  • 100g fasoli szparagowej pokrojonej w 2 cm kawałki

Przygotowanie

1. Cebule, czosnek, kapustę, marchew, fasolkę i selera zalej litrem wody, dodaj margarynę i bulionetkę wołową. Gotuj wszystko razem na wolnym ogniu około 20 minut.

2. Dodaj pomidory i przyprawy, gotuj kolejne 10 minut.

3. Na koniec dodaj makaron, gotuj około 8 minut, aż stanie się miękki, na koniec dodaj przyprawy.

Zupę podawaj z tartym parmezanem.

Drukuj

Możesz również lubić

Zupa kalafiorowa z wędzoną makrelą

Zupa kalafiorowa z wędzoną makrelą

0 0
4 PORCJE
2 ŚREDNIE
35 Czas
Kalafior to jedno z najcenniejszych warzyw pod względem wartości odżywczych!
Pomidory z szczypiorkiem

Pomidory z szczypiorkiem

0 0
2 PORCJE
1 Łatwe
50 Czas
Jak smakuje jajko bez soli – sprawdź przygotowując ten przepis. Dodatek szczypiorku…
Zupa z dyni piżmowej i szpinaku

Zupa z dyni piżmowej i szpinaku

0 0
4 PORCJE
2 ŚREDNIE
50 Czas
Czy wiesz, że dynia piżmowa jest rodzajem kabaczka?