Smażone medaliony wieprzowe

Smażone medaliony wieprzowe

4 PORCJE
2 ŚREDNIE
35 Gotowanie
25 Przygotowanie
0 0

Informacje o wartości odżywczej
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
553 0.7 14.8 4.3 1.11
28%* 1%* 21%* 22%* 19%*

Składniki


  • 25g Flory Original
  • 450g chudej wieprzowiny pokrojonej w grube plastry
  • 250g pieczarek kasztanowatych pokrojonych w plastry
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 łyżki stołowe musztardy Dijon
  • 200ml bulionu drobiowego
  • 100 białego wina
  • 2-3 łyżki stołowe półtłustej śmietanki crème fraîche
  • 350g makaronu tagliatelle lub innego makaronu
  • groszek cukrowy i młoda kukurydza jako dodatki (nieuwzględnione w informacjach o wartościach odżywczych)

Przygotowanie:

1. Podgrzej Florę Original na patelni i podsmaż mięso, aż stanie się złocisto-brązowe i miękkie (2-3 minuty na każdą stronę). Zdejmij patelnię z ognia i odstaw.

2. Na patelnię wrzuć pieczarki kasztanowate i smaż, aż nabiorą koloru złocistego, dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.

3. Dodaj musztardę, bulion drobiowy i wino, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut.

4. Mieszając, dodaj crème fraîche i podgrzej. W międzyczasie, przygotuj makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

5. Odcedź i podaj z wieprzowiną, polewając całość sosem.

Drukuj

Możesz również lubić

Cielęcina z pomarańczowo-jogurtowym sosem

Cielęcina z pomarańczowo-jogurtowym sosem

2 7
2 PORCJE
3 TRUDNE
105 Czas
Kolejny smaczny pomysł na ograniczenie „złych” tłuszczów. Cielęcina użyta w tym...
Roladki z kurczaka i szpinaku

Roladki z kurczaka i szpinaku

0 0
4 PORCJE
2 ŚREDNIE
60 Czas
Roladki z kurczaka smażymy na oliwie z oliwek, która zawiera tłuszcze...
Szparagi z cielęciną

Szparagi z cielęciną

0 0
2 PORCJE
3 TRUDNE
40 Czas
Mięso i szparagi – doskonały pomysł na lunch i do tego przyjazny sercu. Niewielka...