Grillowany łosoś z cytrusowo-pomidorową salsą

Grillowany łosoś z cytrusowo-pomidorową salsą

6 PORCJE
3 TRUDNE
15 Gotowanie
15 Przygotowanie
4 1

Informacje o wartości odżywczej
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (mg)
291 19 3.2 88

Składniki


  • 2 średniej wielkości posiekane pomidory
  • 2 duże słodkie pomarańcze, obrane, podzielone na kawałki i grubo posiekane
  • 150 ml pokrojonej zielonej cebulki
  • 6 łyżek stołowych podzielonej kolendry
  • 2 łyżeczki drobno pokrojonej papryczki jalapeno z nasionami (opcjonalnie)
  • 4 łyżki stołowe Flory Original
  • 6 filetów z łososia (około 750 g)

Przygotowanie

1. Połącz pomidory, pomarańcze, zieloną cebulkę, 4 łyżki stołowe kolendry i papryczki jalapeno w dużej misce; odstaw.

2. Zmiksuj Florę z pozostałymi 2 łyżkami stołowymi kolendry w mniejszej miseczce.

3. Grilluj lub opiekaj łososia na ruszcie, smarując go mieszanką kolendry i Flory przez 15 minut lub do czasu, gdy łosoś będzie gotowy. Podaj salsę z łososiem.

Drukuj

Możesz również lubić

Smażony łosoś z papryką chilli

Smażony łosoś z papryką chilli

3 1
4 PORCJE
2 ŚREDNIE
20 Czas
To łatwe w przygotowaniu danie zawiera mało tłuszczu, jest doskonałym źródłem...
Pierożki z soczewicą

Pierożki z soczewicą

0 0
8 PORCJE
2 ŚREDNIE
20 Czas
Dziś proponujemy przyjazne sercu danie z soczewicą, która zawiera dużo skrobi,...
Wrapp z pieczonymi warzywami

Wrapp z pieczonymi warzywami

0 0
6 PORCJE
2 ŚREDNIE
30 Czas
Przekonaj się, że smak nadaje potrawie kompozycja składników, przypraw i ziół, a...