Dorsz w papilotach

Dorsz w papilotach

4 PORCJE
2 ŚREDNIE
35 Gotowanie
60 Przygotowanie
4 2

Informacje o wartości odżywczej
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
162 0,7 6,1 1,2 0,33
8%* 1%* 9%* 6%* 14%*
* wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety 2000 kcal/ dzień

Składniki


  • 400g dorsza mrożonego lub świeżego
  • 4 ziemniaki (200g)
  • 2 pomidory (120g)
  • 1 cukinia (300g)
  • 1 łyżeczka marynaty do ryb Knorr
  • 1 mały pęczek koperku (80g)
  • 40g margaryny Flora Original
  • 4 oliwki zielone (5g)
  • 4 oliwki czarne (5g)
  • 4 kapary (1g)
  • szczypta oregano
  • szczypta ostrej papryki

Przygotowanie

1. Ziemniaki pokrój w plastry, ułóż na pergaminie tak, aby każdy plaster zachodził na połówkę drugiego, posyp je z wierzchu szczyptą oregano i ostrą papryką.

2. Rybę umyj, wytnij z niej ości, osusz i posyp delikatnie z wierzchu marynatą do ryb Knorr. Ułóż na ziemniakach. Na wierzch ryby najpierw połóż posiekane kapary i pokrojone w plastry oliwki, następnie pokrojone plastry cukinii i pomidora, a na koniec gałązki koperku i pokrojone ząbki czosnku.

3. Pergamin zamknij szczelnie, zawiń końce tak jak zawija się cukierki.

4. Pierś umieść w nagrzanym do 190*C piekarniku na około 35 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia dodaj łyżkę Flory Original.

Drukuj

Możesz również lubić

Grillowany łosoś z cytrusowo-pomidorową salsą

Grillowany łosoś z cytrusowo-pomidorową salsą

4 1
6 PORCJE
3 TRUDNE
30 Czas
Łosoś to doskonałe źródło niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega-3. Wypróbuj ten...
Dorsz na parze z zielonym groszkiem

Dorsz na parze z zielonym groszkiem

0 0
4 PORCJE
3 TRUDNE
45 Czas
Dorsz na parze to świetna propozycja dla tych, którzy cenią sobie smak tej ryby....
kawior z bakłażana z kozim serem i Florą light

Kawior z bakłażana z kozim serem i Florą light

0 0
4 PORCJE
2 ŚREDNIE
1 Czas
Kolejna podpowiedź jak jeść smacznie i przyjaźnie dla serca Użyliśmy wersji light...