kawior z bakłażana z kozim serem i Florą light

Kawior z bakłażana z kozim serem i Florą light

4 PORCJE
2 ŚREDNIE
1 Przygotowanie
0 0

Informacje o wartości odżywczej
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
131 1.6 5.6 1.8 0.21
7%* 2%* 8%* 9%* 9%*
* wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety 2000 kcal/ dzień

Składniki


  • 2 bakłażany
  • 1 czerwona papryka
  • 1 świeży ogórek
  • 160g sera koziego light
  • 40g Flora light
  • sól morska
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 cebula szalotka

Przygotowanie

1. Bakłażana umyj i piecz w całości w piekarniku rozgrzanym do 160̊C przez ok. 40 minut. Odstaw do ostygnięcia.

2. Usuń skórkę. Miąższ posiekaj

3. Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Paprykę i szalotkę pokrój w drobną kostkę. Ogórka obierz i pokrój również w kostkę.

4. Warzywa wymieszaj z bakłażanem. Dodaj Florę light oraz część koziego sera. Całość dopraw do smaku odrobiną soli morskiej i dokładnie wymieszaj.

5. Kawior z bakłażana podawaj w małych miseczkach, na wierzchu układaj pozostały ser kozi. Danie podawaj na zimno lub zapieczone na ciepło.

Drukuj

Możesz również lubić

Pierożki z soczewicą

Pierożki z soczewicą

0 0
8 PORCJE
2 ŚREDNIE
20 Czas
Dziś proponujemy przyjazne sercu danie z soczewicą, która zawiera dużo skrobi,...
Duszone warzywa – Caponata

Duszone warzywa – Caponata

0 0
12 PORCJE
3 TRUDNE
40 Czas
Musisz ograniczać kalorie w swojej diecie? Chcesz jeść potrawy przyjazne sercu?...
Gotowane szparagi z sałatką z pietruszki

Gotowane szparagi z sałatką z pietruszki

0 0
4 PORCJE
2 ŚREDNIE
20 Czas
Dziś warzywa, które mają same zalety! Szparagi to bogactwo soli mineralnych i...