Zupa brokułowa ze szpinakiem i niebieskim serem

Zupa brokułowa ze szpinakiem i niebieskim serem

4 PORCJE
2 ŚREDNIE
7 Gotowanie
10 Przygotowanie
0 0

Informacje o wartości odżywczej
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
234 0.8 17.3 4.9 0.29
12%* 1%* 25%* 25%* 12%*
*% wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety 2000 kcal/dzień

Składniki


  • 1 brokuł
  • 500ml bulionu warzywnego
  • 80g sera pleśniowego typu blue
  • 40g margaryny Flora Light
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 80g pestek słonecznika
  • szczypta pieprzu do smaku  

Przygotowanie

1. Z brokułów wytnij różyczki. Korzenie pokrój w mniejsze kawałki.

2. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika aż nabiorą rumianego koloru. Odstaw.

3. Zagotuj bulion, dodaj liście tymianku, a następnie brokuły. Gotuj ok. 7 minut aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaj margarynę Flora Light i dobrze zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.

4. Zupę podawaj natychmiast, aby nie straciła zielonego koloru; posyp ją pokruszonym serem i prażonymi pestkami słonecznika.

Drukuj

Możesz również lubić

Zupa ogórkowa ze świeżego ogórka

Zupa ogórkowa ze świeżego ogórka

0 0
4 PORCJE
3 TRUDNE
80 Czas
Nieco inna zupa ogórkowa! Świeży ogórek w…
Zupa porowo-ziemniaczana

Zupa porowo-ziemniaczana

0 0
4 PORCJE
2 ŚREDNIE
35 Czas
Zupa porowo-ziemniaczana jest klasyczną potrawą rozgrzewającą. To kremowe, delikatne…
Zupa z dyni piżmowej i szpinaku

Zupa z dyni piżmowej i szpinaku

0 0
4 PORCJE
2 ŚREDNIE
50 Czas
Czy wiesz, że dynia piżmowa jest rodzajem kabaczka?