Ogórki faszerowane pastą z koziego sera

Ogórki faszerowane pastą z koziego sera

4 PORCJE
1 Łatwe
15 Przygotowanie
2 2

Informacje o wartościach odżywczych jednej porcji:
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
273 4.7 8.3 2.8 0.43
14%* 5%* 12%* 14%* 18%*
* wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety 2000 kcal/ dzień

Składniki


  • 2 świeże ogórki
  • 200g sera twarogowego chudego
  • 100g sera koziego
  • 4 ząbki czosnku
  • 40g margaryny Flora pro.activ
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 8 kromek chleba razowego na miodzie
  • pieprz do smaku
  • szczypta soli morskiej
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie

1. Ogórka pokrój na dwu-centymetrowe kawałki. Następnie za pomocą małej łyżeczki usuń część miąższu tak aby w ogórku powstało małe zagłębienie. Tak przygotowane ogórki posyp delikatnie solą morską i odstaw na ręczniku papierowym na 15min.

2. Ser twarogowy, ser kozi i połowę margaryny Flora dokładnie wymieszaj na jednolitą pastę. Dodaj posiekany jajko, czosnek oraz natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem i ponownie dokładnie wymieszaj.

3. Pastę nakładaj na ogórki.

4. Chleb razowy pokrój w kromki, posmaruj pozostałą margaryną. Wstaw do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika na 15min.

5. Ogórki podawaj na grzankach z chleba.

Drukuj

Możesz również lubić

Pasta grzybowa

Pasta grzybowa

3 2
4 PORCJE
3 TRUDNE
Niskokaloryczne, zawierają błonnik, wielonienasycone kwasy tłuszczowe i…
Pikantna pasta z dyni

Pikantna pasta z dyni

5 1
4 PORCJE
3 TRUDNE
40 Czas
Warzywa sezonowe są naprawdę pyszne. A dynia jest…
Pasta serowa

Pasta serowa

0 0
6 PORCJE
1 Łatwe
20 Czas
Świetny przepis śniadaniowy. Chudy biały ser, jogurt, kilka…