Pasta grzybowa

Pasta grzybowa

4 PORCJE
3 TRUDNE
3 2

Informacje o wartościach odżywczych jednej porcji:
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
153.7 0.25 2.8 0.6 0.0
8%* 0%* 4%* 3%* 0%*
* wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety 2000 kcal/ dzień

Składniki


  • 400g pieczarek
  • 1 pęczek natki pietruszki (30g)
  • 3 ząbki czosnku rozgniecione na pastę
  • 20g margaryny Flora pro-activ (w temperaturze pokojowej)
  • 1 czerwona papryka (150g)
  • 10 kromek pieczywa dietetycznego ryżowego
  • 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu (2g)
  • szczypta soli do smaku (0,5g)
  • sok z jednej cytryny

Przygotowanie

1. Pieczarki umyj, umieść na patelni teflonowej i zalej sokiem z cytryny. Duś pod przykryciem bez dodatku tłuszczu aż staną się miękkie.

2. Ugotowane pieczarki przełóż do kielicha miksera, dodaj natkę pietruszki czosnek, Florę pro.activ, pieprz i szczyptę soli. Całość dokładnie zmiksuj.

3. Paprykę umyj, umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.

4. Upieczoną paprykę obierz ze skóry, pokrój w kostkę, pomieszaj z pastą grzybową.

5. Pastę rozsmaruj na pieczywie, udekoruj natką pietruszki i kawałkiem papryki.

Drukuj

Możesz również lubić

Pikantna pasta z dyni

Pikantna pasta z dyni

5 1
4 PORCJE
3 TRUDNE
40 Czas
Warzywa sezonowe są naprawdę pyszne. A dynia jest…
Pasta meksykańska z czerwonej fasoli

Pasta meksykańska z czerwonej fasoli

2 1
8 PORCJE
3 TRUDNE
40 Czas
Czas na tortillę! Kurczak, oczywiście bez tłuszczu, a do tego…
Pasta serowa

Pasta serowa

0 0
6 PORCJE
1 Łatwe
20 Czas
Świetny przepis śniadaniowy. Chudy biały ser, jogurt, kilka…