Kanapka Caprese na pieczonej bagietce

Kanapka Caprese na pieczonej bagietce

2 PORCJE
1 Łatwe
30 Przygotowanie
0 0

Informacje o wartościach odżywczych jednej porcji:
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
284 10.9 9.7 2.5 0.64
14%* 12%* 14%* 13%* 27%*
* wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety 2000 kcal/ dzień

Składniki


  • 20 cm bagietki
  • 20g margaryny Flora pro.activ
  • 10g świeżej bazylii
  • 1 pomidor (80g)
  • 1 żółta papryka (80g)
  • 3 ząbki czosnku (5g)
  • kiełki rzodkwi
  • szczypta świeżego oregano
  • 2 gomółki sera mozzarella (100g)

Przygotowanie

1. Paprykę i nieobrany czosnek umieść w nagrzanym do 200C piekarniku, czosnek wyjmij po 10 minutach paprykę piecz aż będzie zupełnie miękka.

2. Upieczony czosnek obierz ze skóry, rozgnieć go dokładnie tworząc pastę.

3. Pastę pomieszaj z Florą pro.activ i szczyptą oregano odstaw na bok.

4. Paprykę obierz ze skóry usuń gniazdo nasienne.

5. Bagietkę przekrój na pół opiecz w piekarniku, posmaruj pastą z Flory pro.activ i czosnku.

6. Na wierzchu bagietki ułóż kiełki rzodkwi a następnie na przemian plaster pomidora sera mozarella i kawałek żółtej papryki.

7. Kanapkę na koniec posyp świeżą bazylia cieniutko pokrojoną w paseczki.

Drukuj

Możesz również lubić

Sałatka z białym serem

Sałatka z białym serem

4 1
1 Łatwe
Prosty i zdrowy przepis na śniadanie. I nie tylko!
Sałatka ze szpinaku i owoców cytrusowych

Sałatka ze szpinaku i owoców cytrusowych

4 2
3 PORCJE
1 Łatwe
20 Czas
Wartości zdrowotne szpinaku i egzotycznych owoców w jednej sałatce.
Tort kanapkowy

Tort kanapkowy

1 1
6 PORCJE
1 Łatwe
20 Czas
Tort nie musi być słodki. Może być wciąż pyszny, ale i…