Zupa z pieczonej dyni

Polędwica z glazurą

2 PORCJE
2 ŚREDNIE
10 Gotowanie
10 Przygotowanie
0 0

Informacje o wartościach odżywczych jednej porcji:
Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (g)
313 0.8 20.1 5.05 1.1
16% 1% 29% 25% 18%
% wskazanego dziennego spożycia określonego na podstawie diety 2000 kcal/ dzień


Szefowie kuchni mają swoje sposoby na podkreślenie smaku mięs z grilla. My też go mamy specjalnie dla tych, którzy muszą obniżać poziom cholesterolu. Zamiast masła użyj Florę pro.activ i wymieszaj ją z ulubionymi przyprawami czy ziołami: czosnkiem, pietruszką. Prosty, smaczny i przyjazny sercu sposób na grilla.

Składniki


  • 300 g polędwicy wołowej
  • 2 łyżki Flory pro.activ
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 gałązki tymianku
  • 1⁄2 pęczka natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki sosu Worchestershire
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

1. Z polędwicy wytnij dwa steki. Możesz również poprosić o to rzeźnika przy zakupie.
2. Mięso i cukinię pokrój w bardzo cienkie plastry.
Mięso natrzyj pieprzem i przyprawą do mięs Knorr.
Miękkie plastry cukinii owiń wokół mięsa. Steki grilluj według uznania – po około 5-6 minut z każdej strony
– jeśli lubisz średnio wysmażone mięso. Jeśli chcesz mięso bardziej wysmażone czas grillowania wydłuż o kolejne 3-4 minuty.
3. W tym czasie przygotuj „ziołową marynatę”.
Połącz Florę pro.activ z posiekanymi ziołami, roztartym na miazgę czosnkiem, pieprzem i sosem Worchestershire.

Drukuj

Możesz również lubić