use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gotowane szparagi z sałatką z pietruszki

Dziś warzywa, które mają same zalety! Szparagi to bogactwo soli mineralnych i innych składników, które pozytywnie wpływają na wątrobę i układ nerwowy! Do tego pyszna sałatka z pietruszki i kaparów!
  • 40 minut
  • Czas przygotowania20 minut
recipe image Gotowane szparagi z sałatką z pietruszki

Składniki

  • 1 pęczek białych szparagów
  • 100g margaryny Flora Original
  • 20g cukru
  • sok z trzech cytryn
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 10g kaparów w zalewie (1 łyżka)
  • 3 szalotki
  • szczypta soli

      Wskazówki

      1. Odetnij od szparagów stwardniałe końcówki. Następnie za pomocą obieraczki obierz szparagi zostawiając nienaruszone główki.
      2. Zagotuj wrzątek. Dodaj połowę margaryny, sól, cukier oraz połowę soku z cytryny. W tak doprawionej wodzie gotuj szparagi aż będą miękkie.
      3. W tym czasie przygotuj sałatkę. Posiekaj drobno liście natki pietruszki, dodaj kapary oraz pokrojoną w drobną kostkę szalotkę. Całość wymieszaj.
      4. Odcedź szparagi, jeszcze ciepłe dopraw pozostałym sokiem w cytryny oraz odrobiną soli. Podawaj z Florą Original na wierzchu oraz sałatką z pietruszki.