Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Wrapp z pieczonymi warzywami

Przekonaj się, że smak nadaje potrawie kompozycja składników, przypraw i ziół, a nie sól. W tym przepisie jej nie dodajemy, a super smakuje. To bardzo przyjazny sercu krok.
  • Czas gotowania30 minut
  • Czas przygotowania30 minut
  • 6 porcje
recipe image Wrapp z pieczonymi warzywami

Składniki

  • 1 duża czerwona papryka (160g)
  • 1 duża żółta papryka (160g)
  • 4 cebulki szalotki (100g)
  • 200g grzyba boczniaka
  • 50 ml octu balsamicznego
  • 30g liści bazylii
  • 10g chrzanu
  • 100g sałaty rukola
  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 30g margaryny Flora pro-active
  • 2 ząbki czosnku roztarte na pastę
  • 6 placków tortilli pszennej z ziarnami siemienia lnianego

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Paprykę, grzyby i cebulę upiecz w piekarniku. Paprykę obierz ze skóry, pokrój w duże, grube paski. Podobnie pokrój grzyby. Cebulkę pokrój w ćwiartki.
  2. Warzywa wymieszaj z octem balsamicznym.
  3. W oddzielnym naczyniu połącz odciśnięty chrzan, margarynę, bazylię i czosnek. Wszystko razem rozetrzyj mikserem na jednolita pastę.
  4. Pastą posmaruj placki, ułóż na nich liście rukoli i pieczone warzywa. Tortillę zroluj i pokrój na mniejsze porcje.