Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zielona zupa ze słodko-pikantnym jogurtem

Pyszna przyjemność dobra o każdej porze.
  • Czas gotowania15 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 4 porcje
recipe image Zielona zupa ze słodko-pikantnym jogurtem

Składniki

  • 25 g Flory Original
  • 1 duża cebula, obrana i drobno posiekana
  • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
  • 15 g świeżego estragonu, usunąć łodyżki
  • 1 liść laurowy
  • 3 x 75 g torebki rukwi wodnej, umytej
  • 2 ząbki czosnku, obrane i rozgniecione
  • 1 kostka warzywna Knorr przygotowana w 900 ml wrzątku
  • 60 g chudego naturalnego jogurtu
  • szczypta tradycyjnego proszku curry madras
  • 1 łyżka stołowa syropu klonowego lub miodu (opcjonalnie)
  • 1 łyżka stołowa świeżego szczypiorku, posiekanego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. W garnku na wolnym ogniu podduś cebulkę na Florze Original przez około 10 minut, aż będzie miękka i półprzezroczysta. Dodaj sól i pieprz, estragon, liść laurowy, rukiew wodną i czosnek.
  2. Dodaj gorący bulion warzywny, przykryj i gotuj przez 2 minuty.
  3. Zmiksuj zupę.
  4. Spróbuj i przypraw, jeśli jest to konieczne.