Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zielona zupa ze słodko-pikantnym jogurtem

Pyszna przyjemność dobra o każdej porze.
  • 20 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 4 porcje
recipe image Zielona zupa ze słodko-pikantnym jogurtem

Składniki

  • 25 g Flory Original
  • 1 duża cebula, obrana i drobno posiekana
  • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
  • 15 g świeżego estragonu, usunąć łodyżki
  • 1 liść laurowy
  • 3 x 75 g torebki rukwi wodnej, umytej
  • 2 ząbki czosnku, obrane i rozgniecione
  • 1 kostka warzywna Knorr przygotowana w 900 ml wrzątku
  • 60 g chudego naturalnego jogurtu
  • szczypta tradycyjnego proszku curry madras
  • 1 łyżka stołowa syropu klonowego lub miodu (opcjonalnie)
  • 1 łyżka stołowa świeżego szczypiorku, posiekanego (opcjonalnie)

      Wskazówki

      1. W garnku na wolnym ogniu podduś cebulkę na Florze Original przez około 10 minut, aż będzie miękka i półprzezroczysta. Dodaj sól i pieprz, estragon, liść laurowy, rukiew wodną i czosnek.
      2. Dodaj gorący bulion warzywny, przykryj i gotuj przez 2 minuty.
      3. Zmiksuj zupę.
      4. Spróbuj i przypraw, jeśli jest to konieczne.