use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zielona zupa ze słodko-pikantnym jogurtem

Pyszna przyjemność dobra o każdej porze.
  • 20 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 4 porcje
recipe image Zielona zupa ze słodko-pikantnym jogurtem

Składniki

  • 25 g Flory Original
  • 1 duża cebula, obrana i drobno posiekana
  • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
  • 15 g świeżego estragonu, usunąć łodyżki
  • 1 liść laurowy
  • 3 x 75 g torebki rukwi wodnej, umytej
  • 2 ząbki czosnku, obrane i rozgniecione
  • 1 kostka warzywna Knorr przygotowana w 900 ml wrzątku
  • 60 g chudego naturalnego jogurtu
  • szczypta tradycyjnego proszku curry madras
  • 1 łyżka stołowa syropu klonowego lub miodu (opcjonalnie)
  • 1 łyżka stołowa świeżego szczypiorku, posiekanego (opcjonalnie)

      Wskazówki

      1. W garnku na wolnym ogniu podduś cebulkę na Florze Original przez około 10 minut, aż będzie miękka i półprzezroczysta. Dodaj sól i pieprz, estragon, liść laurowy, rukiew wodną i czosnek.
      2. Dodaj gorący bulion warzywny, przykryj i gotuj przez 2 minuty.
      3. Zmiksuj zupę.
      4. Spróbuj i przypraw, jeśli jest to konieczne.