Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zupa brokułowa ze szpinakiem i niebieskim serem

Pyszna zupa w pięknym, zielonym kolorze.
  • Czas gotowania7 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 4 porcje
recipe image Zupa brokułowa ze szpinakiem i niebieskim serem

Składniki

  • 1 brokuł
  • 500ml bulionu warzywnego
  • 80g sera pleśniowego typu blue
  • 40g margaryny Flora Light
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 80g pestek słonecznika
  • szczypta pieprzu do smaku

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Z brokułów wytnij różyczki. Korzenie pokrój w mniejsze kawałki.
  2. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika aż nabiorą rumianego koloru. Odstaw.
  3. Zagotuj bulion, dodaj liście tymianku, a następnie brokuły. Gotuj ok. 7 minut aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaj margarynę Flora Light i dobrze zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Zupę podawaj natychmiast, aby nie straciła zielonego koloru; posyp ją pokruszonym serem i prażonymi pestkami słonecznika.