use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dorsz w papilotach

Ryba to doskonałe źródło korzystnie działających kwasów omega-3. A nasza propozycja jest jeszcze pełna warzyw, co uczyni posiłek pełnym witamin!
  • 1 godziny 35 minut
  • Czas przygotowania1 godziny
  • 4 porcje
recipe image Dorsz w papilotach

Składniki

  • 400g dorsza mrożonego lub świeżego
  • 4 ziemniaki (200g)
  • 2 pomidory (120g)
  • 1 cukinia (300g)
  • 1 łyżeczka marynaty do ryb Knorr
  • 1 mały pęczek koperku (80g)
  • 40g margaryny Flora Original
  • 4 oliwki zielone (5g)
  • 4 oliwki czarne (5g)
  • 4 kapary (1g)
  • szczypta oregano
  • szczypta ostrej papryki

      Wskazówki

      1. Ziemniaki pokrój w plastry, ułóż na pergaminie tak, aby każdy plaster zachodził na połówkę drugiego, posyp je z wierzchu szczyptą oregano i ostrą papryką.
      2. Rybę umyj, wytnij z niej ości, osusz i posyp delikatnie z wierzchu marynatą do ryb Knorr. Ułóż na ziemniakach. Na wierzch ryby najpierw połóż posiekane kapary i pokrojone w plastry oliwki, następnie pokrojone plastry cukinii i pomidora, a na koniec gałązki koperku i pokrojone ząbki czosnku.
      3. Pergamin zamknij szczelnie, zawiń końce tak jak zawija się cukierki.
      4. Pierś umieść w nagrzanym do 190*C piekarniku na około 35 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia dodaj łyżkę Flory Original.