Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Grillowany łosoś z cytrusowo-pomidorową salsą

Łosoś to doskonałe źródło niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega-3. Wypróbuj ten szybki i prosty przepis z kwaskowatą salsą, która stanowi doskonałe dopełnienie ryby.
  • 30 minut
  • Czas przygotowania15 minut
  • 6 porcje
recipe image Grillowany łosoś z cytrusowo-pomidorową salsą

Składniki

  • 2 średniej wielkości posiekane pomidory
  • 2 duże słodkie pomarańcze, obrane, podzielone na kawałki i grubo posiekane
  • 150 ml pokrojonej zielonej cebulki
  • 6 łyżek stołowych podzielonej kolendry
  • 2 łyżeczki drobno pokrojonej papryczki jalapeno z nasionami (opcjonalnie)
  • 4 łyżki stołowe Flory Original
  • 6 filetów z łososia (około 750 g)

      Wskazówki

      1. Połącz pomidory, pomarańcze, zieloną cebulkę, 4 łyżki stołowe kolendry i papryczki jalapeno w dużej misce; odstaw.
      2. Zmiksuj Florę z pozostałymi 2 łyżkami stołowymi kolendry w mniejszej miseczce.
      3. Grilluj lub opiekaj łososia na ruszcie, smarując go mieszanką kolendry i Flory przez 15 minut lub do czasu, gdy łosoś będzie gotowy. Podaj salsę z łososiem.