Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Smażony łosoś z papryką chilli

To łatwe w przygotowaniu danie zawiera mało tłuszczu, jest doskonałym źródłem kwasów Omega-3, a przyprawione dodatkowo odrobiną chilli na pewno okaże się wielkim sukcesem.
  • Czas gotowania15 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 4 porcje
recipe image Smażony łosoś z papryką chilli

Składniki

  • 25g Flory Original
  • 4 filety z łososia
  • 4 filety z łososia 3 łyżki stołowe papryki
  • 1/2 łyżki stołowej ostrej papryki chilli w proszku
  • 2 łyżeczki mieszanki ziół
  • 150ml półtłustej śmietanki
  • 1 łyżeczka sosu chrzanowego odrobina płynnego miodu

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Wymieszaj dokładnie przyprawy i zioła i równomiernie posyp nimi filety z łososia.
  2. Rozpuść na wolnym ogniu Florę Original na patelni teflonowej. Na patelni połóż łososia i podsmażaj przez 12-15 minut, od czasu do czasu przewracając.
  3. Zmieszaj ze śmietanką, z chrzanem i miodem do smaku, nałóż na łososia i podawaj.