Smażony łosoś z papryką chilli
To łatwe w przygotowaniu danie zawiera mało tłuszczu, jest doskonałym źródłem kwasów Omega-3, a przyprawione dodatkowo odrobiną chilli na pewno okaże się wielkim sukcesem.
Czas gotowania15 minut
Czas przygotowania5 minut
4 porcje

Składniki
- 25g Flory Original
- 4 filety z łososia
- 4 filety z łososia 3 łyżki stołowe papryki
- 1/2 łyżki stołowej ostrej papryki chilli w proszku
- 2 łyżeczki mieszanki ziół
- 150ml półtłustej śmietanki
- 1 łyżeczka sosu chrzanowego odrobina płynnego miodu
Wartości odżywcze
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Wskazówki
- Wymieszaj dokładnie przyprawy i zioła i równomiernie posyp nimi filety z łososia.
- Rozpuść na wolnym ogniu Florę Original na patelni teflonowej. Na patelni połóż łososia i podsmażaj przez 12-15 minut, od czasu do czasu przewracając.
- Zmieszaj ze śmietanką, z chrzanem i miodem do smaku, nałóż na łososia i podawaj.