Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z jarmużem marynowanym w cytrynie i pieprzu, plastrami buraka, kiełkami słonecznika i pestkami dyni

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • Czas gotowania10 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z jarmużem marynowanym w cytrynie i pieprzu, plastrami buraka, kiełkami słonecznika i pestkami dyni

Składniki

  • 2 bułki polne z naszego przepisu
  • 2 łyżeczki margaryny Flora Gold
  • 2 garści zielonego lub fioletowego jarmużu
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach
  • 1 surowy burak
  • ½ opakowania kiełków słonecznika
  • 3 łyżki pestek z dyni

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Liście jarmużu porwij na mniejsze cząstki, przelej je wrzącą wodą na sitku i kolejno zanurz w wyciśniętym soku z cytryny razem z rozgniecionym pieprzem.
  2. Buraka obierz i pokrój na plasterki, również przelej je lekko wrzątkiem, aby się sparzyły i zmiękły.
  3. Bułkę przekrój na pół i posmaruj margaryną Flora. Nakładaj na nią marynowany jarmuż oczyszczony z nadmiaru pieprzu, kolejno plasterki buraka i kiełki słonecznika, a następnie posyp posiekanymi pestkami dyni. Smacznego!