Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z jarmużem marynowanym w cytrynie i pieprzu, plastrami buraka, kiełkami słonecznika i pestkami dyni

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 20 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z jarmużem marynowanym w cytrynie i pieprzu, plastrami buraka, kiełkami słonecznika i pestkami dyni

Składniki

      Wskazówki

      1. Liście jarmużu porwij na mniejsze cząstki, przelej je wrzącą wodą na sitku i kolejno zanurz w wyciśniętym soku z cytryny razem z rozgniecionym pieprzem.
      2. Buraka obierz i pokrój na plasterki, również przelej je lekko wrzątkiem, aby się sparzyły i zmiękły.
      3. Bułkę przekrój na pół i posmaruj margaryną Flora. Nakładaj na nią marynowany jarmuż oczyszczony z nadmiaru pieprzu, kolejno plasterki buraka i kiełki słonecznika, a następnie posyp posiekanymi pestkami dyni. Smacznego!