Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z tofu pieczonym w musztardzie z sosem sriracha, szpinakiem baby i pomidorem

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • Czas gotowania15 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z tofu pieczonym w musztardzie z sosem sriracha, szpinakiem baby i pomidorem

Składniki

  • 2 bułki polne wieloziarniste z naszego przepisu
  • 2 łyżeczki margaryny Flora Original
  • 1 kostka wędzonego tofu (180 g)
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżeczki sosu sriracha
  • 2 pomidory
  • kilka liści szpinaku baby
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • sól, pieprz

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Tofu pokrój na plastry i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie posmaruj je musztardą z dwóch stron i oprósz słodką papryką wraz ze szczyptą soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C z funkcją termoobiegu, piecz, aż tofu w marynacie musztardowej zacznie się przypalać i być lekko chrupiące.
  2. Bułki polne przekrój na pół i posmaruj je margaryną Flora. Układaj na każdej połówce po kilka liści sałaty, pokrojone w plastry pomidory oraz tofu, które na sam koniec skrop odrobiną sosu sriracha. Całość zajadaj od razu na ciepło, choć smakuje równie dobrze, gdy ostygnie. Smacznego!