Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z tofu pieczonym w musztardzie z sosem sriracha, szpinakiem baby i pomidorem

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 25 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z tofu pieczonym w musztardzie z sosem sriracha, szpinakiem baby i pomidorem

Składniki

      Wskazówki

      1. Tofu pokrój na plastry i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie posmaruj je musztardą z dwóch stron i oprósz słodką papryką wraz ze szczyptą soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C z funkcją termoobiegu, piecz, aż tofu w marynacie musztardowej zacznie się przypalać i być lekko chrupiące.
      2. Bułki polne przekrój na pół i posmaruj je margaryną Flora. Układaj na każdej połówce po kilka liści sałaty, pokrojone w plastry pomidory oraz tofu, które na sam koniec skrop odrobiną sosu sriracha. Całość zajadaj od razu na ciepło, choć smakuje równie dobrze, gdy ostygnie. Smacznego!