Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z tofu à la pastą jajeczną z sałatą, pomidorem, ogórkiem i kiełkami słonecznika

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • Czas gotowania5 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z tofu à la pastą jajeczną z sałatą, pomidorem, ogórkiem i kiełkami słonecznika

Składniki

  • 2 bułki polne z naszego przepisu
  • 2 łyżeczki margaryny Flora Light
  • 1 kostka tofu naturalnego (180 g)
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3–4 łyżki wegańskiego majonezu
  • niepełna 1 łyżeczka soli czarnej (kala namak)
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 pomidor
  • ½ zielonego ogórka
  • ½ opakowania kiełków słonecznika
  • sól, pieprz

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Tofu pokrusz dłońmi do małej miski lub ugnieć je widelcem, aż uzyskasz drobne kawałki przypominające ugotowane i posiekane białko jaja. Dodaj do niego majonez, musztardę, pomidora pokrojonego w kostkę i pieprz. Wszystko porządnie wymieszaj i dopraw solą kala namak aż do uzyskania charakterystycznego jajecznego posmaku. Na sam koniec dodaj drobno posiekany szczypiorek.
  2. Bułki przekrój na pół, posmaruj je margaryną Flora. Następnie rozsmaruj pastę à la jajeczną, ułóż ogórek i kiełki. Smacznego!