use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z tofu à la pastą jajeczną z sałatą, pomidorem, ogórkiem i kiełkami słonecznika

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 10 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z tofu à la pastą jajeczną z sałatą, pomidorem, ogórkiem i kiełkami słonecznika

Składniki

      Wskazówki

      1. Tofu pokrusz dłońmi do małej miski lub ugnieć je widelcem, aż uzyskasz drobne kawałki przypominające ugotowane i posiekane białko jaja. Dodaj do niego majonez, musztardę, pomidora pokrojonego w kostkę i pieprz. Wszystko porządnie wymieszaj i dopraw solą kala namak aż do uzyskania charakterystycznego jajecznego posmaku. Na sam koniec dodaj drobno posiekany szczypiorek.
      2. Bułki przekrój na pół, posmaruj je margaryną Flora. Następnie rozsmaruj pastę à la jajeczną, ułóż ogórek i kiełki. Smacznego!