Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z tofu à la pastą jajeczną z sałatą, pomidorem, ogórkiem i kiełkami słonecznika

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 10 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z tofu à la pastą jajeczną z sałatą, pomidorem, ogórkiem i kiełkami słonecznika

Składniki

      Wskazówki

      1. Tofu pokrusz dłońmi do małej miski lub ugnieć je widelcem, aż uzyskasz drobne kawałki przypominające ugotowane i posiekane białko jaja. Dodaj do niego majonez, musztardę, pomidora pokrojonego w kostkę i pieprz. Wszystko porządnie wymieszaj i dopraw solą kala namak aż do uzyskania charakterystycznego jajecznego posmaku. Na sam koniec dodaj drobno posiekany szczypiorek.
      2. Bułki przekrój na pół, posmaruj je margaryną Flora. Następnie rozsmaruj pastę à la jajeczną, ułóż ogórek i kiełki. Smacznego!