use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka à la bahn mi z marchewką, ogórkiem, kolendrą, tofu i sosem sriracha

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 15 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka à la bahn mi z marchewką, ogórkiem, kolendrą, tofu i sosem sriracha

Składniki

      Wskazówki

      1. Marchew obierz i razem z ogórkiem pokrój na drobne słupki lub użyj do tego obieraczki typu julienne. Warzywa zalej wymieszanym octem, solą i cukrem z około ½ szklanki wody i odstaw, aż przejdą smakiem.
      2. Bułki przekrój na pół i posmaruj margaryną Flora. Kolejno nałóż na każdą połówkę przygotowane wcześniej warzywa i pokrojone w plastry wędzone tofu. Całość polej sosem sriracha, uzupełnij świeżą kolendrą i posyp smażoną cebulką, a na sam koniec złóż połówki bułki w kanapkę. Smacznego!