Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka à la bahn mi z marchewką, ogórkiem, kolendrą, tofu i sosem sriracha

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 15 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka à la bahn mi z marchewką, ogórkiem, kolendrą, tofu i sosem sriracha

Składniki

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Marchew obierz i razem z ogórkiem pokrój na drobne słupki lub użyj do tego obieraczki typu julienne. Warzywa zalej wymieszanym octem, solą i cukrem z około ½ szklanki wody i odstaw, aż przejdą smakiem.
  2. Bułki przekrój na pół i posmaruj margaryną Flora. Kolejno nałóż na każdą połówkę przygotowane wcześniej warzywa i pokrojone w plastry wędzone tofu. Całość polej sosem sriracha, uzupełnij świeżą kolendrą i posyp smażoną cebulką, a na sam koniec złóż połówki bułki w kanapkę. Smacznego!