Kanapka à la bahn mi z marchewką, ogórkiem, kolendrą, tofu i sosem sriracha
Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
Czas przygotowania10 minut
2 porcje

Składniki
- 2 bułki polne z naszego przepisu
- 2 łyżeczki margaryny Flora Gold
- 1 marchew
- ½ świeżego zielonego ogórka
- ½ kostki wędzonego tofu
- 2 łyżki prażonej cebuli
- 2 łyżki sosu sriracha
- 1 łyżka octu winnego lub ryżowego
- 2 łyżki listków świeżej kolendry
- ½ łyżeczki soli
- szczypta cukru
Wartości odżywcze
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Wskazówki
- Marchew obierz i razem z ogórkiem pokrój na drobne słupki lub użyj do tego obieraczki typu julienne. Warzywa zalej wymieszanym octem, solą i cukrem z około ½ szklanki wody i odstaw, aż przejdą smakiem.
- Bułki przekrój na pół i posmaruj margaryną Flora. Kolejno nałóż na każdą połówkę przygotowane wcześniej warzywa i pokrojone w plastry wędzone tofu. Całość polej sosem sriracha, uzupełnij świeżą kolendrą i posyp smażoną cebulką, a na sam koniec złóż połówki bułki w kanapkę. Smacznego!