Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z kiszoną rzodkiewką, plastrami jabłka, rukolą i słonecznikiem

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • Czas gotowania5 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z kiszoną rzodkiewką, plastrami jabłka, rukolą i słonecznikiem

Składniki

  • 2 bułki polne wieloziarniste z naszego przepisu
  • 2 łyżeczki margaryny Flora Light
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 3–4 łyżki soku z cytryny
  • 1–2 małe słodkie jabłka
  • 2 garści rukoli
  • 4 łyżki ziaren słonecznika
  • sól, pieprz

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Od rzodkiewek odetnij liście, zostawiając tylko małe różowe bulwy, następnie pokrój je na cienkie plasterki. Zalej sokiem z cytryny z dodatkiem soli i odstaw na kilka godzin, a najlepiej dni w ciepłe miejsce w kuchni, aby się lekko zakisiły.
  2. Bułki przekrój na dwie części, posmaruj je margaryną Flora. Na wierzchu połóż liście rukoli, pokrojone w plastry jabłko, a na sam koniec – ukiszoną wcześniej rzodkiewkę. Nadzienie kanapki posyp posiekanymi ziarnami słonecznika i dopraw pieprzem do smaku. Smacznego!