Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z kiszoną rzodkiewką, plastrami jabłka, rukolą i słonecznikiem

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 10 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z kiszoną rzodkiewką, plastrami jabłka, rukolą i słonecznikiem

Składniki

      Wskazówki

      1. Od rzodkiewek odetnij liście, zostawiając tylko małe różowe bulwy, następnie pokrój je na cienkie plasterki. Zalej sokiem z cytryny z dodatkiem soli i odstaw na kilka godzin, a najlepiej dni w ciepłe miejsce w kuchni, aby się lekko zakisiły.
      2. Bułki przekrój na dwie części, posmaruj je margaryną Flora. Na wierzchu połóż liście rukoli, pokrojone w plastry jabłko, a na sam koniec – ukiszoną wcześniej rzodkiewkę. Nadzienie kanapki posyp posiekanymi ziarnami słonecznika i dopraw pieprzem do smaku. Smacznego!