Kanapka z kiszoną rzodkiewką, plastrami jabłka, rukolą i słonecznikiem
Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
Czas przygotowania5 minut
2 porcje

Składniki
- 2 bułki polne wieloziarniste z naszego przepisu
- 2 łyżeczki margaryny Flora Light
- 1 pęczek rzodkiewki
- 3–4 łyżki soku z cytryny
- 1–2 małe słodkie jabłka
- 2 garści rukoli
- 4 łyżki ziaren słonecznika
- sól, pieprz
Wartości odżywcze
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Wskazówki
- Od rzodkiewek odetnij liście, zostawiając tylko małe różowe bulwy, następnie pokrój je na cienkie plasterki. Zalej sokiem z cytryny z dodatkiem soli i odstaw na kilka godzin, a najlepiej dni w ciepłe miejsce w kuchni, aby się lekko zakisiły.
- Bułki przekrój na dwie części, posmaruj je margaryną Flora. Na wierzchu połóż liście rukoli, pokrojone w plastry jabłko, a na sam koniec – ukiszoną wcześniej rzodkiewkę. Nadzienie kanapki posyp posiekanymi ziarnami słonecznika i dopraw pieprzem do smaku. Smacznego!