use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z kiszoną rzodkiewką, plastrami jabłka, rukolą i słonecznikiem

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 10 minut
  • Czas przygotowania5 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z kiszoną rzodkiewką, plastrami jabłka, rukolą i słonecznikiem

Składniki

      Wskazówki

      1. Od rzodkiewek odetnij liście, zostawiając tylko małe różowe bulwy, następnie pokrój je na cienkie plasterki. Zalej sokiem z cytryny z dodatkiem soli i odstaw na kilka godzin, a najlepiej dni w ciepłe miejsce w kuchni, aby się lekko zakisiły.
      2. Bułki przekrój na dwie części, posmaruj je margaryną Flora. Na wierzchu połóż liście rukoli, pokrojone w plastry jabłko, a na sam koniec – ukiszoną wcześniej rzodkiewkę. Nadzienie kanapki posyp posiekanymi ziarnami słonecznika i dopraw pieprzem do smaku. Smacznego!