Kanapka BLT ze smażonym wędzonym tofu, sałatą lodową, pomidorem i kiełkami brokułu
Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
Czas przygotowania10 minut
2 porcje

Składniki
Składniki na 2 kanapki:
- 2 bułki polne z naszego przepisu
- 2 łyżeczki margaryny Flora Light
- 1 kostka wędzonego tofu (180 g)
- 2 pomidory
- ½ opakowania kiełków brokułu
- kilka chrupiących liści sałaty lodowej
- sól, pieprz
Wskazówki
- Tofu wędzone pokrój na plasterki i podsmaż na suchej, ale dobrze rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą. Powinno być chrupiące i wręcz lekko suche.
- Pomidory pokrój na cienkie plastry, sałatę lodową poszarp w dłoniach, a przekrojone na pół bułeczki posmaruj margaryną Flora Light.
- Na połówki bułek układaj kolejno: sałatę, plastry pomidora, tofu oraz kiełki. Całość dopraw szczyptą soli i pieprzu. Smacznego!
