Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka BLT ze smażonym wędzonym tofu, sałatą lodową, pomidorem i kiełkami brokułu

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 20 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka BLT ze smażonym wędzonym tofu, sałatą lodową, pomidorem i kiełkami brokułu

Składniki

      Wskazówki

      1. Tofu wędzone pokrój na plasterki i podsmaż na suchej, ale dobrze rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą. Powinno być chrupiące i wręcz lekko suche.
      2. Pomidory pokrój na cienkie plastry, sałatę lodową poszarp w dłoniach, a przekrojone na pół bułeczki posmaruj margaryną Flora Light.
      3. Na połówki bułek układaj kolejno: sałatę, plastry pomidora, tofu oraz kiełki. Całość dopraw szczyptą soli i pieprzu. Smacznego!