use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka BLT ze smażonym wędzonym tofu, sałatą lodową, pomidorem i kiełkami brokułu

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 20 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka BLT ze smażonym wędzonym tofu, sałatą lodową, pomidorem i kiełkami brokułu

Składniki

      Wskazówki

      1. Tofu wędzone pokrój na plasterki i podsmaż na suchej, ale dobrze rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą. Powinno być chrupiące i wręcz lekko suche.
      2. Pomidory pokrój na cienkie plastry, sałatę lodową poszarp w dłoniach, a przekrojone na pół bułeczki posmaruj margaryną Flora Light.
      3. Na połówki bułek układaj kolejno: sałatę, plastry pomidora, tofu oraz kiełki. Całość dopraw szczyptą soli i pieprzu. Smacznego!