Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka BLT ze smażonym wędzonym tofu, sałatą lodową, pomidorem i kiełkami brokułu

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • Czas gotowania10 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka BLT ze smażonym wędzonym tofu, sałatą lodową, pomidorem i kiełkami brokułu

Składniki

  • 2 bułki polne z naszego przepisu
  • 2 łyżeczki margaryny Flora Light
  • 1 kostka wędzonego tofu (180 g)
  • 2 pomidory
  • ½ opakowania kiełków brokułu
  • kilka chrupiących liści sałaty lodowej
  • sól, pieprz

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Tofu wędzone pokrój na plasterki i podsmaż na suchej, ale dobrze rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą. Powinno być chrupiące i wręcz lekko suche.
  2. Pomidory pokrój na cienkie plastry, sałatę lodową poszarp w dłoniach, a przekrojone na pół bułeczki posmaruj margaryną Flora Light.
  3. Na połówki bułek układaj kolejno: sałatę, plastry pomidora, tofu oraz kiełki. Całość dopraw szczyptą soli i pieprzu. Smacznego!