Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z chipsami z jarmużu, pastą pomidorową i cebulą

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • Czas gotowania5 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z chipsami z jarmużu, pastą pomidorową i cebulą

Składniki

  • 2 bułki polne z naszego przepisu
  • 2 łyżeczki margaryny Flora Original
  • 2 garści zielonego jarmużu
  • 4 łyżki passaty pomidorowej (przecieru)
  • 1 biała cebula
  • kilka liści ulubionej sałaty
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej
  • sól, pieprz

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Liście jarmużu poodrywaj od zgrubiałych łodyg i oprósz papryką wędzoną. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120°C z funkcją termoobiegu. Piecz przez dosłownie kilka minut, aż jarmuż się wysuszy na chipsy. Gotowe chipsy dopraw solą i pieprzem.
  2. Bułkę przekrój na pół i posmaruj ją margaryną Flora. Na pieczywie rozłóż równomiernie chrupiący jarmuż, pokrojoną w pióra cebulę i odrobinę passaty pomidorowej, która doda całości soczystości. Smacznego!