Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z chipsami z jarmużu, pastą pomidorową i cebulą

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 15 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z chipsami z jarmużu, pastą pomidorową i cebulą

Składniki

      Wskazówki

      1. Liście jarmużu poodrywaj od zgrubiałych łodyg i oprósz papryką wędzoną. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120°C z funkcją termoobiegu. Piecz przez dosłownie kilka minut, aż jarmuż się wysuszy na chipsy. Gotowe chipsy dopraw solą i pieprzem.
      2. Bułkę przekrój na pół i posmaruj ją margaryną Flora. Na pieczywie rozłóż równomiernie chrupiący jarmuż, pokrojoną w pióra cebulę i odrobinę passaty pomidorowej, która doda całości soczystości. Smacznego!