Kanapka z chipsami z jarmużu, pastą pomidorową i cebulą
Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
Czas przygotowania10 minut
2 porcje

Składniki
- 2 bułki polne z naszego przepisu
- 2 łyżeczki margaryny Flora Original
- 2 garści zielonego jarmużu
- 4 łyżki passaty pomidorowej (przecieru)
- 1 biała cebula
- kilka liści ulubionej sałaty
- 2 łyżeczki papryki wędzonej
- sól, pieprz
Wartości odżywcze
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Wskazówki
- Liście jarmużu poodrywaj od zgrubiałych łodyg i oprósz papryką wędzoną. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120°C z funkcją termoobiegu. Piecz przez dosłownie kilka minut, aż jarmuż się wysuszy na chipsy. Gotowe chipsy dopraw solą i pieprzem.
- Bułkę przekrój na pół i posmaruj ją margaryną Flora. Na pieczywie rozłóż równomiernie chrupiący jarmuż, pokrojoną w pióra cebulę i odrobinę passaty pomidorowej, która doda całości soczystości. Smacznego!