Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka meksykańska z pomidorowym gulaszem fasolowym, kukurydzą i kolendrą

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • Czas gotowania15 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka meksykańska z pomidorowym gulaszem fasolowym, kukurydzą i kolendrą

Składniki

  • 2 bułki polne z naszego przepisu
  • 2 łyżeczki margaryny Flora Gold
  • 1 szklanka passaty pomidorowej (przecieru)
  • 1 szklanka namoczonej i ugotowanej czerwonej fasoli (lub gotowej z puszki)
  • ½ szklanki kukurydzy z puszki lub obsiekanej z ugotowanej kolby
  • ½ awokado
  • pęczek kolendry
  • sól, pieprz

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Na wstępie przygotuj szybki i prosty gulasz fasolowy: w suchym rondelku podpraż fasolę, aż zacznie skwierczeć, a następnie dodaj do niej kukurydzę. Do rondelka wlej passatę pomidorową i gotuj około 15 minut, aż sos zgęstnieje. Dopraw go solą i pieprzem do smaku i dodaj posiekane awokado.
  2. Bułeczki przekrój na pół i każdą z nich posmaruj margaryną Flora. Na jednej połówce rozłóż poszarpaną kolendrę, dodaj 2–3 łyżki gulaszu, ponownie posyp listkami kolendry i nałóż drugą część bułki. Tak przygotowane kanapki ugnieć z góry, aby wszystko się ładnie połączyło. Możesz zjeść je od razu na ciepło lub zawinąć w papier śniadaniowy i zjeść poza domem. Smacznego!