use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka meksykańska z pomidorowym gulaszem fasolowym, kukurydzą i kolendrą

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 25 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka meksykańska z pomidorowym gulaszem fasolowym, kukurydzą i kolendrą

Składniki

      Wskazówki

      1. Na wstępie przygotuj szybki i prosty gulasz fasolowy: w suchym rondelku podpraż fasolę, aż zacznie skwierczeć, a następnie dodaj do niej kukurydzę. Do rondelka wlej passatę pomidorową i gotuj około 15 minut, aż sos zgęstnieje. Dopraw go solą i pieprzem do smaku i dodaj posiekane awokado.
      2. Bułeczki przekrój na pół i każdą z nich posmaruj margaryną Flora. Na jednej połówce rozłóż poszarpaną kolendrę, dodaj 2–3 łyżki gulaszu, ponownie posyp listkami kolendry i nałóż drugą część bułki. Tak przygotowane kanapki ugnieć z góry, aby wszystko się ładnie połączyło. Możesz zjeść je od razu na ciepło lub zawinąć w papier śniadaniowy i zjeść poza domem. Smacznego!