Kebab z kurczaka z ryżem pełnym klejnotów
Przepyszny przepis na kurczaka, który wygląda równie znakomicie, jak smakuje.
Czas przygotowania1 godziny 14 minut
4 porcje

Wskazówki
- Połącz wszystkie składniki marynaty w dużej misce, dodaj kurczaka, mieszając; przykryj marynatę na co najmniej 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
- Nabij kawałki kurczaka na 8 patyczków, pomiędzy poszczególnymi kawałkami umieszczając kawałki czerwonej i zielonej papryki oraz cebuli.
- Najpierw posmaruj kebaby 1 łyżką stołową Flory Original, a następnie grilluj przez 12-15 minut, często obracając, aż do momentu, gdy są gotowe.
- W międzyczasie, ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu i odcedź.
- Podgrzej w garnku pozostałą część Flory, dodaj czerwoną cebulę i duś przez 3-5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż do momentu, gdy składniki będą miękkie, ale nie brązowe.
- Dodaj ugotowany ryż razem z rodzynkami i zamieszaj, by podgrzać całość.
- Dodaj pokrojoną natkę pietruszki lub selera naciowego do mieszaniny ryżu i dodaj odrobinę soku z cytryny do smaku. Podaj kebab na ryżu.
