Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Smażone medaliony wieprzowe

Medaliony wieprzowe charakteryzują się niską zawartością tłuszczu i są bogate w białko. To klasyczne danie obiadowe. Podawaj gorące i ciesz się wspaniałym smakiem razem ze swoimi gośćmi.
  • Czas gotowania35 minut
  • Czas przygotowania25 minut
  • 4 porcje
recipe image Smażone medaliony wieprzowe

Składniki

  • 25g Flory Original
  • 450g chudej wieprzowiny pokrojonej w grube plastry
  • 250g pieczarek kasztanowatych pokrojonych w plastry
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 łyżki stołowe musztardy Dijon
  • 200ml bulionu drobiowego
  • 100 białego wina
  • 2-3 łyżki stołowe półtłustej śmietanki crème fraîche
  • 350g makaronu tagliatelle lub innego makaronu
  • groszek cukrowy i młoda kukurydza jako dodatki (nieuwzględnione w informacjach o wartościach odżywczych)

Wartości odżywcze

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Wskazówki

  1. Podgrzej Florę Original na patelni i podsmaż mięso, aż stanie się złocisto-brązowe i miękkie (2-3 minuty na każdą stronę). Zdejmij patelnię z ognia i odstaw.
  2. Na patelnię wrzuć pieczarki kasztanowate i smaż, aż nabiorą koloru złocistego, dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
  3. Dodaj musztardę, bulion drobiowy i wino, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
  4. Mieszając, dodaj crème fraîche i podgrzej. W międzyczasie, przygotuj makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  5. Odcedź i podaj z wieprzowiną, polewając całość sosem.