Tost z awokado, suszonymi pomidorami, rukolą i chili
Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
Czas przygotowania5 minut
2 porcje

Składniki
Składniki na 2 kanapki:
- 2 bułki polne z naszego przepisu
- 2 łyżeczki margaryny Flora Original
- 1 awokado
- 4 suszone pomidory z zalewy
- 2 garści rukoli
- 1 świeże chili
- sól, pieprz
Wskazówki
- Awokado obierz ze skórki i pozbądź się pestki. Pokrój je na w miarę równe plasterki i oprósz odrobiną soli. Suszone pomidory odsącz z zalewy i posiekaj w drobne paski.
- 2. Bułki przekrój na pół i podpiecz w tosterze lub na suchej patelni. Zaraz po ściągnięciu ze źródła ciepła posmaruj je margaryną Flora i ułóż na nich kolejno: plastry awokado, świeże chilli, rukolę oraz posiekane suszone pomidory. Całość na koniec oprósz świeżo mielonym pieprzem i zajadaj ze smakiem, póki kanapka jest ciepła. Smacznego!
